Na dobre chłodzenie

Mięso, ryby, nabiał, czy też produkty garmażeryjne potrzebują szczególnego przechowywania, dlatego sklepy spożywcze magazynują je w specjalnie dostosowanych do tego witrynach chłodniczych. Takie witryny nie tylko dbają o odpowiednią temperaturę przechowania, ale również, dzięki przeszklonym ścianą, zapewniają odpowiednią ekspozycję towaru. witryny chłodniczeWitryny chłodnicze występują w różnych rozmiarach, ich maksymalna pojemność to około 386 litrów. Różny jest też zakres temperatur takich witryn, ale waha się zazwyczaj w przedziale od 0°C do 10-12°C. Witryny mogą posiadać specjalne drzwiczki, ale mogą występować również w tzw. wariancie otwartym, czyli bezdrzwiowym, ułatwiającym Klientowi samodzielny wybór towaru. Wszystkie witryny chłodnicze charakteryzują się wysoką jakością wykonania, co przekłada się na ich wytrzymałość. Dzięki temu nie ma powodu do obaw o to, że zbyt duże obciążenie produktami doprowadzi usterek. JAK WYBRAĆ ODPOWIEDNIĄ WITRYNĘ CHŁODNICZĄ? Szeroki asortyment(np. sklepu Ladex.com.pl) sprawia, że wybór faktycznie może sprawić nieco kłopotu. Zasada, którą należy się kierować, jest jednak prosta: chodzi o to, by dobierać witrynę idealnie dopasowaną do naszych potrzeb. Bowiem innego rodzaju witryny chłodnicze sprawdzą się w sklepach samoobsługowych, innego rodzaju w supermarketach, jeszcze inne zaś będą korzystne dla małych sklepików osiedlowych. Chodzi przede wszystkim o rozmiar takiej witryny, wygodę sięgania po produkty, czy kwestię udostępniania samodzielnego kontaktu z witryną klientowi sklepu. Znacznie ma również to, jakiego rodzaju produkty zamierzamy przechowywać w witrynach chłodniczych, aby zapewnić im odpowiednie chłodzenie. Może bowiem okazać się, że oprócz witryny potrzebna będzie również szafa mroźnicza, gondola mroźnicza albo zamrażarka. Jedno jest pewne - wiele opcji wyboru to pewność zaspokojenia potrzeb i oczekiwań klienta.